Uluslararası Buluş Fuarı’nın en büyük ödülünü aldı
İki yıl üst üste kazanılması son derece zor olan GRAND PRIX kupasını alan RS Research’ün yanı sıra… 6 Eylül 2022
İki yıl üst üste kazanılması son derece zor olan GRAND PRIX kupasını alan RS Research’ün yanı sıra, Teknopark İstanbul bünyesinde faaliyet gösteren SFA ArGe ve New Senses şirketleri altın madalya, Altınay Savunma, Remora Teknoloji ve Cet Teknoloji şirketleri ile Teknopark İstanbul’un en genç girişimcisi Mısra Berna Özdemir ise gümüş madalya kazandı. Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal TOPÇU, ödül alan girişimcilerin projelerini İstanbul Teknopark bünyesindeki teknoloji transfer ofisi ve kuluçka merkezinin sunacağı desteklerle ticarileştirme çalışmalarına başlayacaklarını söyleyerek, çok yakında yatırım haberlerinin alınacağına ilişkin inancını dile getirdi.
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde Samsun Çarşamba Havalimanı’nda gerçekleştirilen TEKNOFEST KARADENİZ bünyesinde, Türk Patent ve Marka Kurumunun öncülüğünde yapılan Türkiye’nin uluslararası düzeydeki tek buluş fuarında 210’u yerli, 67’si yabancı olmak üzere 277 buluş sergilendi.
Alanında uzman kişilerden oluşan uluslararası jüri kurulu tarafından ISIF’22’de sergilenen her bir buluş, ayrı ayrı değerlendirildi.
Etkinlikte katılımcılara toplamda 11 özel, 40 altın, 80 gümüş ve 70 de bronz madalya verildi.
2016 yılından bu yana düzenlenen ISIF’22 Uluslararası Buluş Fuarı, 30 Ağustos – 04 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun Çarşamba Havaalanında TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) ve Türk Patent ve Marka Kurumu iş birliğiyle gerçekleştirildi
Teknopark “Oktay Sinanoğlu Teknoloji Ödülleri” sahipleri
İSTANBUL (AA) – Teknopark İstanbul tarafından 2021’de başarılı çalışmalarda bulunan…
İSTANBUL (AA) – Teknopark İstanbul tarafından 2021’de başarılı çalışmalarda bulunan firmaları motive etmek amacıyla düzenlenen teknoloji ödülleri sahiplerine verildi.
Teknopark İstanbul’dan yapılan açıklamaya göre, ödüller bu yıl “Türk Aynştaynı” olarak tanınan Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu adına verildi.
Ödül töreni kapsamında ayrıca, ISIF’22 İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ve iENA 2022 Uluslararası Buluşlar Fuarlarında kazandıkları Grand Prix Kupası’nın yanı sıra altın, gümüş ve bronz madalya alan firma temsilcilerine de ödül takdim edilerek başarıları bir kez daha kutlandı.
5 ayrı kategoride dağıtılan Oktay Sinanoğlu Teknoloji Ödülleri’nde yılın kuluçka firması olarak Tea Networks seçildi. Yılın patenti kategorisinde RS Research firması ödüle layık görülürken, yılın ticarileştirmesi ödülü Era RF Technologies’e, yılın teknoloji firması ödülü ASELSAN’a, yılın projesi ödülü ise Altınay Savunma’ya verildi.
– Buluş Fuarı’na damga vuran firmalar
ISIF’22 Uluslararası Buluş Fuarı’nda kazandıkları Grand Prix Kupası’nın yanı sıra altın, gümüş ve bronz madalya alan ve törende kendilerine ödül takdim edilerek başarıları bir kez daha kutlanan firmalar şu şekilde:
“ISIF’22’nin en büyük ödülü olan GRAND PRIX kupasını ve Almanya/Nürnberg iENA Uluslararası Buluş Fuarı’nda Gümüş Madalya alan RS Research, ISIF’22’de Altın Madalya, ARCA Hırvatistan özel ödülü ve Almanya’da iENA Uluslararası Buluş Fuarı’nda Altın Madalya alan New Senses, ISIF’22’de Altın Madalya alan SFA Ar-Ge, ISIF’22’de Gümüş Madalya ve Almanya İENA Uluslararası Buluş Fuarı’nda Bronz Madalya alan Umayana Araştırma, ISIF’22’de Gümüş Madalya alan SFA Ar-Ge, ISIF’22’de Gümüş Madalya alan Cet Kompozit, ISIF’22’de Gümüş Madalya alan The Future Natural, ISIF’22’de Gümüş Madalya alan Remora Teknoloji, ISIF’22’de iki Gümüş Madalya alan Altınay Savunma.”
TEKNOFEST Girişim Hikâyeleri Remora Teknoloji
2018 ve 2019 yılında Teknofest İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması ileri…
2018 ve 2019 yılında TEKNOFEST İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması İleri Kategoride yarışarak 2. ve 3. derecesi elde ettiler. Yarışmada edindikleri vizyon ile projelerini girişime dönüştürmeye karar verdiler. TÜBİTAK 1512 BİGG VE KOSGEB Ar-Ge ve İnovasyon Desteği alarak şirketlerini kurdular. İnsansız Su Altı Sistemleri üzerine çalışmalarını yoğunlaştırarak gemi ve tekne temizliğinde kullanılan çevre dostu bir ürün geliştirdiler. T3 Girişim Merkezi yürütücülüğünde bu yıl ilk defa düzenlenen TEKNOFEST Girişim Programı 1. Dönem Mezunu olarak 100.000 TL Hibe desteği almaya hak kazandılar. Remora Teknoloji Kurucusu Enes Sönmez girişim hikâyelerini anlattı.
•2018 Eylül – TEKNOFEST İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması, İleri Kategori, 2. Derecesi
•2019 Eylül – TEKNOFEST İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması, İleri Kategori, 3. Derecesi
•2021 Eylül – KOSGEB Ar-Ge ve İnovasyon Desteği
•2021 Aralık – TÜBITAK 1512 BIGG Desteği
•2022 Ağustos – TEKNOFEST Girişim Programı 1. Dönem Mezunu